Tivoli keskellä metsää 6.8.2016

Lauanataiaamu valkeni leirissä aurinkoisena ja tyynenä. Aamurutiinien jälkeen leirille saatiin lisää väkeä, kun perhepartiolaiset saapuvat. Rosvopaistin piilotellessa nuotion alla pilkottiin kasviksia valmiiksi paistin kylkeen. Kasvisten kypsyessä nuotion ympärillä kokoontui kissaneuvosto, jossa tehtiin kissamaisia päätöksiä ja äänestettiin tärkeistä asioista. Perhepartio tutustui tällä välin leirialueeseen ja askarteli itselleen kissankorvat.

Aurinko helli leiriläisiä niin, että päätettiin pulahtaa uimaan ennen lounasta. Rosvopaistikin oli jo ehtinyt turhautua moiseen kuumuuteen ja kypsynyt turhankin paljon. Keittiössä otettiin siten käyttöön varasuunnitelma ja paistettiin kasvisten seuraksi nakkeja, jotka maistuivat uimisen jälkeen paremmin kuin hyvin.

Masut jälleen pullollaan lähdettiin Pekka Töpöhännän kanssa tivoliin. Tivolissa oli paljon tekemistä. Tarkkuusheittopisteestä sai osumatarkkuudesta riippuen popcornia palkinnoksi. Ennustajakissalta sai käydä tiedustelemassa miltä oma tulevaisuus näyttää ja kasvomaalauspisteessa naamat koristeltiin toiveiden mukaan. Vesiruletissa sai kastella johtajakissan ruletin näyttämällä tavalla, ja tämä piste taisi olla lasten keskuudessa se suosituin puuha! Lisäksi muita toimintapisteitä olivat krokettirata, diabolot, hulavanteet ja mölkky. Perhepartio vetäytyi päivällisen jälkeen syömään täytekakkua, jonka jälkeen heidän oli aika palata kotiin uusien kokemusten ja kissankorvien kera.

Iltapäivällä järjestettiin leirin kissamestaruuskisat, joihin osallistui tietenkin myös Monni sekä Pilli ja Pulla. Lajit suoritettiin joukkueina ja niissä vaadittiin yhteistyötaitoja, nopeutta, nokkeluutta ja notkeutta. Monnin, Pillin ja Pullan joukkue ei uhitteluista huolimatta pärjännyt kisoissa, vaan heidät diskattiin ulos kisoista jatkuvien huijausyritysten vuoksi. Kissamestaruuskisojen voittajaksi selvityi tiukan kisan jälkeen Hopeatassut.

Iltaohjelmassa häädettiin pois Pekkaa kiusannut ja kisoissa kaikkia huijannut Monni. Pekka Töpöhännän kunniaksi järjestettiin juhlat ja kaikki saivat syödä herkullista täytekakkua, jonka koristeena oli leiriläisten keräämiä mustikoita. Iltaohjelmassa jaettiin myös leirin reippaimman tytön titteli, jonka sai Hilpe Unikoista. Lisäksi kunniamaininnan reippaudesta saivat Matilda Oravanmarjoista, Minni ja Mango Sinivuokoista. Viimeinen leiri-ilta päättyi näin iloisiin juhlatunnelmiiin.