Perhepartion retki Heinänokan laavulle 4.9.2016

Synkät pilvet ja pieni vesisade ei meitä perhepartiolaisia tänään haitannut, kun kokoonnuimme Heinänokan laavulle. Sadepäivään sopien leikimme aluksi laululeikin viidestä pienestä sammakosta –kvak, kvak!

Tällä kerralla harjoittelimme hieman puukon käyttöä vanhempien valvonnassa. Jokainen sai veistellä itselleen pienet tikut, joissa paahdettiin vaahtokarkkeja nuotiolla. Kun verensokerit saatiin kohdilleen lähdettiin luontopolulle, jonka varrella oli tehtäviä. Aisteja viriteltiin tunnistamaan erilaisia hajuja ja muotoja. Silmäniloksi ja itselle muistoksi maalattiin vesiväreillä kivi, käpy tai jotain muuta mitä metsästä sattui löytymään. Viimeisellä rastilla harjoiteltiin isojen saippuakuplien tekemistä. Suurista kuplista riitti riemua vaikka kuinka kauan.

Kaikki rastiradan suorittaneet lapset saivat leiman käteensä merkiksi suorituksesta. Nuotioon oli tällä välin muodostunut sopiva hiillos, joten otimme lettupannut esiin ja aloitimme ahkeran lätynpaiston sekä tietysti myös niiden syömisen. Aina eivät lätyt näyttäneet mallikelpoisilta, mutta maku oli silti tallella.

Masut pullollaan lapset jatkoivat vielä suurten kuplien tekoa. Päätimmekin yhteistuumin, että ensi kerralla jokainen saa tehdä itselleen oman kuplien tekoon tarvittavan kepin, jotta kenenkään ei tarvitse odotella vuoroaan. Loppusatu kuunneltiin laavulla sateelta suojassa ja sisaruspiirin myötä lähdimme kotiin hymy huulilla.