Perhepartiolaiset Riistatuvalla

Perhepartiolaiset Riihikosken Riistatuvalla 23.4.2017

Perhepartiolaiset kokoontuivat sudenpenturetken jälkimainingeissa Pöytyän Riihikosken Riistatuvalle. Paikka oli oikein viihtyisä, vaikka kunnollista nuotiopaikkaa ei piha-alueelta löytynytkään. Olimme saaneet kuitenkin luvan tehdä nuotion sorakentälle, joten valmistelimme siihen ensin turvallisen nuotiopaikan. Alkumenojen jälkeen juoksimme hieman talviunilta heräävää Karhua pakoon ”karhu nukkuu leikin muodossa”.

Lapset olivat koonneet nuotion niin taitavasti, että se syttyi heti ensimmäisellä tulitikulla palamaan. Pluttis ja Hilma jäivät vahtimaan nuotiota, kun muut suunnistivat rastiradalle. Rastiradalla tutustuttiin metsän eläimiin, niiden jälkiin ja jätöksiin. Aikamoista!

Nuotion vielä roihutessa teimme suur suosion saavuttaneita isoja saippuakuplia ja veistelimme makkaratikut valmiiksi. Pikku hiljaa päästiin lopulta itse asiaan eli makkaran paistoon. Ja hyvältähän makkarat ja muut eväät maistuivat kuten aina.

Kun viimeisetkin makkarat oli grillattu, tutustuttiin vielä eri materiaalien palamiseen. Lapset saivat polttaa nuotiossa paperia, pahvia, märkää paperia, kangasta, muovia, lankaa jne.. Kokeiltiinpa vielä mitä tapahtuu lumelle lasipurkin sisällä, kun sen laittaa nuotioon.

Lopuksi vielä menimme yhdessä sisaruspiiriin ja lähdettiin masut täynnä iloisin mielin kotiin.