Kevään 2021 suunnitelmia + koronaohjeistus

Oikein ihanaa alkavaa vuotta kaikille! Kevät on poikkeuksellisista olosuhteista huolimatta saatu alkuun, ja alla lisää tietoa kevätkaudesta 2021:

KEVÄÄN SUUNNITELMIA

Sinikellojen kevätkausi 2021 ollaan saatu käyntiin kauniissa talvisäässä. Ryhmien viikkokokoukset ovat osalla alkaneet jo viime viikolla ja lopuilla toiminta käynnistyy tämän viikon aikana. Suuri osa kokouksista ja tapahtumista tulee olemaan ulkona, joten kokouksiin on hyvä varata kunnon säänmukainen ulkovarustus. 

Sinikellojen keväälle ollaan suunniteltu muutamia koko lippukunnan yhteisiä tapahtumia ryhmien oman toiminnan lisäksi. Näitä ovat muun muassa supersunnuntaina 25.4. järjestettävä partioparaati tai kevätpäiväretki sekä heinä-ja elokuun vaihteessa oleva lippukunnan oma kesäleiri. Näistä tiedotetaan tarkemmin erikseen. Järjestelyissä seurataan koronarajoituksia ja ohjeistuksia.

KORONAOHJE

Sinikellot ovat päivittäneet oman koronaohjeistuksensa, joka perustuu Lounais-Suomen partiopiirin ja THL:n ohjeistuksiin. Nämä suositukset ja määräykset ovat voimassa 10.2. asti. Varsinais-Suomessa korona on leviämisvaiheessa! Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta saa jatkua. Turvavälien tosiasiallisesta toteutumisesta ja hyvästä hygieniasta huolehdittava hyvin. THL:n uusimman ohjeistuksen mukaisesti maskeja suositellaan kaikille 12 vuotta täyttäneille. Sisä- ja ulkotiloissa järjestettäviin tapahtumiin suositellaan osallistuvan korkeintaan 10 henkilöä. Kaikki aikuisten sisätiloissa tapahtuva lähiharrastustoiminta pidetään edelleen keskeytettynä. Tarpeetonta matkustamista muihin leviämisvaiheen maakuntiin sekä niistä Varsinais-Suomeen tulee välttää.

 IKÄKAUSIKOHTAISET OHJEET VIIKOTOIMINTAAN:

Sudenpennut: Voivat kokoontua normaalisti, suositellaan, että yli 10 hengen laumat jaetaan laumaillan ajaksi pariin eri ryhmään, jos se on mahdollista. Ulkotoimintaa suositellaan. Maskit johtajille. 

Seikkailijat: Voivat kokoontua normaalisti, suositellaan, että yli 10 hengen vartiot jaetaan tapaamisen ajaksi pariin eri ryhmään, jos se on mahdollista. Ulkotoimintaa suositellaan. Maskit johtajille.

Tarpojat: Voivat kokoontua normaalisti, suositellaan, että yli 10 hengen vartiot jaetaan kokoontumisen ajaksi pariin eri ryhmään, jos se on mahdollista. Ulkotoimintaa suositellaan. Maskit kaikille.

Samoajat: Voivat kokoontua normaalisti, suositellaan, että yli 10 hengen vartiot jaetaan kokoontumisen ajaksi pariin eri ryhmään, jos se on mahdollista. Ulkotoimintaa suositellaan. Maskit kaikille.

Vaeltajat: Alle 20-vuotiaat voivat kokoontua normaalisti, suositellaan, että yli 10 hengen vartiot jaetaan kokoontumisen ajaksi pariin eri ryhmään, jos se on mahdollista. Ulkotoimintaa suositellaan. Maskit kaikille

Yli 20-vuotiaat: Vain etätoimintaa toistaiseksi.

Perhepartio: Vain etä- tai perhekohtaista toimintaa toistaiseksi.

  MUITA KORONAHUOMIOITA:

– Koloilloissa olleista pidetään tarkkaa kirjaa, jotta mahdolliset altistuneet pystytään helposti jäljittämään.

– Maskien käytöstä partiotapahtumissa noudatetaan THL:n ja alueellisten viranomaisten suosituksia. Kololta saa kertakäyttöisiä maskeja, mutta myös omia maskeja saa käyttää.

– Viikkokokouksiin ja tapahtumiin tullaan vain täysin terveenä.-Jos osallistujalta on otettu koronatesti ja hän odottaa testin tulosta, ei partiotoimintaan voi osallistua. Sama ohjeistus pätee silloinkin, kun koronatesti on otettu tai karanteeni on asetettu samassa taloudessa asuvalle.

– Huolehditaan 1–2 metrin turvaväleistä niin sisällä kuin ulkonakin.- Huolehditaan tehostetusti hyvästä hygieniasta.  

-> Pestään käsiä, kun käsipesumahdollisuus.

 -> Käsidesiä aina saatavilla.

-> Aivastaminen ja yskiminen hihaan.

-> Niistämisen jälkeen käsipesu tai käsidesi.